Izkustveno učenje bodočih vzgojiteljev predšolskih otrok - Lepičnik-Vodopivec, Jurka (Revija za elementarno izobraževanje, 2008)
Članek obravnava izkustveno učenje bodočih vzgojiteljev predšolskih otrok v teoriji in praksi s poudarkom na značilnostih nekaterih zgodovinskih modelov profesionalnega izobraževanja, zlasti reflektivnega modela, ki poudarja vlogo in pomen praktične izkušnje. Pedagoško prakso obravnava kot del profesionalnega izobraževanja bodočih vzgojiteljev, kjer gre za učenje s pomočjo konkretnih izkušenj in refleksije lastne prakse.
Keywords: predšolska vzgoja; predšolski otroci; izkustveno učenje; vzgojitelji; pedagoška praksa; strokovno usposabljanje