Deset let razvoja postavitvene sistematike knjižničnega gradiva v prostem pristopu Centralne tehniške knjižnice (1993-2003) - Lebez, Mira (Knjižnica, 2004)
Za postavitev knjižničnega gradiva v prosti pristop CTK, ki se je leta 1994 preselila v prostore prizidka stolpnice TR3, smo pripravili postavitveno sistematiko, po kateri smo gradivo razvrstili na police. Opisan je razvoj na UDK klasifikaciji zasnovanih govorečih kot posameznih strokovnih skupin in podskupin ter dva primera modifikacije osnovne sheme za razvrstitev monografskega gradiva v prostem pristopu in elektronskih serijskih publikacij na domači strani CTK. Postavitvena sistematika je prilagodljiva, v primerjavi z drugimi pregledna, enostavna za uporabo in istočasno omogoča zelo hitro iskanje gradiva po policah.
Keywords: Central Technological Library; Centralna tehniška knjižnica; postavitvena sistematika gradiva; systematic shelving method; prosti pristop; open public access