Atletika za otroke - Dekleva, Marina (Šport (Ljubljana), 2019)
V prispevku predstavljamo atletiko za otroke, ki se izvaja v sproščenem vzdušju na elementaren in spodbuden način. Program atletike vodi usposobljen učitelj ali trener, ki pozna zakonitosti razvoja otrok ter načrtuje vadbo glede na njihovo razvojno stopnjo. Pri svojem delu uporablja različne učne oblike in metode dela ter vadbo popestri z ustreznimi športnimi pripomočki. Tekmovanje naj bo sestavni del atletike, organizirano na sproščen in zabaven način.
Keywords: athletics; atletika; children; games; igra; otroci; sport; šport