Inventura knjižničnega gradiva - Nemec-Pečjak, Marko (Knjižnica, 1996)
Prispevek opisuje računalniško podporo za popis gradiv s knjižničnim informacijskim sistemom COBISS / INVENTURA ter izkušnje ob prvi izvedbi tovrstnega popisa v Centralni tehniški knjižnici Univerze v Ljubljani. Izpopolnitve opisanega sistema so dobra osnova za bodoči računalniško zasnovani popis kot novi del avtomatiziranega knjižničnega procesa.
Keywords: knjižnični fondi; specialne knjižnice; avtomatizacija; inventura; avtomatska obdelava podatkov