The double role of the writer as worker and rentier - Breznik, Maja (Primerjalna književnost, 2012)
Razgradnja "estetske socialne države" in zadnji ciklus gospodarske globalizacije sta pripeljala tudi kulturo v "produkcijo" novega kapitalizma, zato da bi se zagnal nov svež ciklus kapitalistične ekspanzije. Članek obravnava novo družbeno-ekonomsko pozicijo avtorja, ki je razpet med vlogo delavca in rentnika.
Keywords: založništvo; globalizacija; globalization; knjižni trg; avtor; pisatelj; writer; mezdni odnosi; avtorske pravice