Recent research on early farming in central Europe - Bogucki, Peter (Documenta Praehistorica, 2001)
Kmetovalske skupnosti so v številnih delih osrednje Evrope nastale med priblino 5600 in 4500 BC. Čeprav jih preučujemo e več, kot stoletje, je naše znanje še vedno pomanjkljivo. V članku podajamo pregled zgodovine rayiskav, nekatera pomembna novejša odkritja in na kratko pogledamo razpravo o izvoru teh kmetovalskih skupnosti.
Keywords: archaeology; arheologija; neolitik; Europe; Evropa; kmetovanje; keramika; ceramic