Novejša sodna praksa VSRS glede trpinčenja na delovnem mestu - Vukovič, Borut (Delavci in delodajalci, 2020)
V prispevku so predstavljene nekatere najpomembnejše sodne odločbe Vrhovnega sodišča RS v zvezi s trpinčenjem na delovnem mestu, ki so bile sprejete po letu 2016. Pomembna novost je stališče, da se za vso nepremoženjsko škodo, ki jo delavec utrpi zaradi trpinčenja na delovnem mestu, praviloma dosodi enotna denarna odškodnina za duševne bolečine zaradi nezagotavljanja varstva pred trpinčenjem na delovnem mestu in le izjemoma dodatno tudi za druge pravno priznane oblike nepremoženjske škode iz 179. člena OZ.
Keywords: denarna odškodnina za duševne bolečine; enotna denarna odškodnina; harassment in the workplace; krivda; liability of the employer; monetary compensation for mental pain; nepremoženjska škoda; odgovornost delodajalca za delavce; odškodninska odgovornost delodajalca; protection against harassment; trpinčenje na delovnem mestu; varstvo pred trpinčenjem