Mladinska literatura v galicijskih in španskih prevodih - Lorenzo, Lourdes (Otrok in knjiga, 2022)
V tem prispevku bomo primerjalno analizirali izbrana mladinska dela, prevedena v galicijščino in španščino, kar nam bo omogočilo, da pokažemo, kako se ravnanje posrednikov v obeh primerih razlikuje in kako status ciljnega jezika pogosto pogojuje izbiro prevajalskih strategij.
Keywords: galicijski prevodi; mladinska književnost; prevajalske strategije; prevajanje; španski prevodi