Poročanje o predsedovanju Slovenije Svetu EU v televizijski informativni oddaji Dnevnik - Prpič, Marko (Družboslovne razprave, 2009)
V prispevku je analizirano poročanje o predsedovanju Slovenije Svetu EU v televizijski informativni oddaji Dnevnik v marcu 2008. Avtor opravi primerjavo s poročanjem v marcu 2004, to je z obdobjem, ko je Slovenija zaključevala proces priključevanja Evropski uniji, ter pokaže na podobnosti in razlike v poročanju; ugotovitve analize primerja s poročanjem konkurenčne komercialne televizije in z rezultati javnomnenjske raziskave. Kritični pristop k poročanju izpostavi pomanjkljivosti, ki jih mora javni servis odpraviti, če želi prispevati h kakovostnejšemu poročanju in preseči utečene prakse medijskega reprezentiranja Evrope.
Keywords: European Union; Evropska unija; Predsedstva; Presidency; Television broadcasting of news; Televizijske informativne oddaje; Poročanje; Reporting; Slovenia; Slovenija; mass media; množični mediji; televizijske oddaje; predsedovanje