Numerical simulation of transient pressure control in a pumped water supply system using an improved bypass pipe - Li, Xiaozhou (Strojniški vestnik, 2016)
Študija ima tri cilje: 1) Predlagan je ukrep za preprečevanje vodnih udarov z izboljšano obvodno cevjo (IBP), ki odpravlja omejitve konvencionalnih obvodnih cevi (CBP). Pojasnjen je tudi način delovanja IBP; 2) Na podlagi predhodnih študij in metode karakteristik (MOC) je postavljen matematični model robnih pogojev IBP in opisana je rešitev tega matematičnega modela; in 3) Kot primer uporabe zaščitnega ukrepa IBP in za numerično simulacijo učinka preprečevanja vodnega udara na črpalki z zaščitno napravo IBP je uporabljen vodovodni sistem v industrijski coni.
Keywords: hidravlični prehodni pojavi; izboljšane obvodne cevi; krmilniki z brezprekinitvenim napajanjem; numerične simulacije; vodovod s črpalko