Narativni eksces: transgresija spola/teksta/telesa v biografiji Orlando - Mikulan, Petra (Monitor ISH, 2008)
Članek se dotika transgresije spola/teksta/telesa biografije Orlando, pisateljice Virginie Woolf, ki priča o možnostih vpeljave multiple zasnove spola/teksta/telesa. Nakazati želi, da na mejah tekstualnega, ki se kaže v obliki narativnega ekscesa in smeha karnevalskega, zeva obračun s sleherno metafiziko spola. Biografija uteleša groteskno telo in prototip nečesa, čemur Donna Haraway pravi situirano vedenje, obenem pa zasnuje kritiko heteronormativnosti družbe.
Keywords: družba; society; woman; ženske; spol; žensko vprašanje; identiteta; Woolf, Virginia: Orlando; transgresija