Jezikoslovje in literarna veda v Slavistični reviji med letoma 1978 in 1990 - Dukič, Davorin (Slavistična revija, 2009)
Analiziranih je trinajst letnikov Slavistične revije. Pozornost je posvečena zasnovi revije, sestavi uredniškega odbora, dinamiki izhajanja številk, področjem obravnave, jeziku in avtorjem znanstvenih razprav. Analizirane so tudi temeljne sestavine t. i. znanstvenega aparata, kot se kažejo v razpravah omenjenega obdobja: opombe, povzetki, in način navajanja literature oz. virov.
Keywords: Slavistična revija; Slovene; slovenščina; znanstveni jezik