Drobtinice prostega časa - Turk Niskač, Barbara (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2020)
Prispevek na primeru pohajanja in družbenega omrežja TikTok analizira prosti čas otrok v odnosu do produkcije in potrošništva, na kar naveže vprašanje moralnega diskurza in družbenega nadzora. Na primeru TikToka avtorica predstavi, kako se briše meja med potrošništvom in produkcijo, pa tudi med prostim časom in delom. Na drugi strani predstavi pohajanje kot dejavnost, ki je do nedavnega obstajala v polju vsakdana onkraj družbenega nadzora.
Keywords: družbena omrežja; igra; komodifikacija; otroci; otroštvo; pohajanje; prosti čas; TikTok