Življenjska raven prebivalstva slovenskega obmejnega območja ob meji s Hrvaško - Krevs, Marko (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2001)
Predstavljene so razlike med območji na slovenski strani meje s Hrvaško z vidika življenjskih razmer prebivalstva. Predstavitev temelji na kompleksnem pristopu k merjenju življenjske ravni tamkajšnjega prebivalstva. Izpostavljena so območja z izrazito ugodnimi oziroma neugodnimi življenjskimi razmerami, ter vidiki življenjske ravni, s katerimi se obravnavana območja najbolj razlikujejo.
Keywords: Croatia; dohodek; ekonomska geografija; Hrvaška; obmejna območja; prebivalstvo; Slovenia; Slovenija; socialna geografija; življenjski standard