Geografski vidiki sodobnega izseljevanja iz Slovenije - Lapuh, Lucija (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2011)
Prispevek obravnava sodobne trende izseljevanja iz Republike Slovenije od osamosvojitve do leta 2010. Orisane in ovrednotene so demogeografske značilnosti Slovencev, ki so se preselili v tujino in predstavljeni rezultati spletne ankete, narejene med sodobno slovensko diasporo. Slovenija je ponovno emigracijska država, vendar glavnega ciljnega območja selitev ni mogoče določiti.
Keywords: demogeografija; human migration; international migrations; izseljenci; mednarodne migracije; migracije; migrations; population geography; Slovene emigrants; slovenski izseljenci