"Coming out" manjšinskih žensk - Jurić-Pahor, Marija (Dve domovini, 2003)
Članek je razširjeni prispevek, ki je bil prebran na okrogli mizi "Ženske v manjšinskih skupnostih: pomen in vloga žensk za ohranjanje kulturnega izročila", Ljubljana, 19. junija 2002 (Dve domovini/Two homelands, št. 16, 2002, str. 141-206).
Keywords: družbena vloga; jezikovne manjšine; kulturna identiteta; manjšine; narodna identiteta; narodne manjšine; woman; ženske