Odnos prebivalcev Mestne občine Koper do Luke Koper - Pirc, Mateja (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2006)
Med delom prebivalcev Mestne občine Koper se je oblikoval izrazito negativen odnos do Luke Koper, upravitelja edinega slovenskega pristanišča, ki naj bi svoje dejavnosti razširilo na tretji pomol. S pomočjo anketiranja smo prikazali, kakšen je dejanski odnos do Luke Koper na ravni celotne občine, zakaj je prišlo do negativnega odnosa med delom prebivalstva, katere skupine nasprotujejo širitvi ter kakšne okoljske vplive pristanišča zaznavajo na različnih območjih v občini.
Keywords: prometna geografija; pomorski promet; pristanišča; vplivi; varstvo okolja; environmental protection; regionalni razvoj; Koper; Luka Koper; Port of Koper