Creating education that fits students - Versteeg, Margreet (Psihološka obzorja (Ljubljana), 2022)
Članek predstavlja Stalni komite za psihologijo v izobraževanju (SC PiE), njegovo zgodovino in organiziranost ter opisuje njegove cilje in delo. SC PiE se ukvarja z vlogo psihologov v izobraževalnem sistemu, njihovim usposabljanjem znotraj Sistema, kot se povezuje s specialitičnim certifikatom EuroPsy iz pedagoške psihologije, pomembnostjo vključevanja psihologov v izobraževanje ter z znanjem in proseci, ki temeljijo na empiričnih dokazih. SC PiE informira in promovira naštete tematike skozi publikacije, simpozije in predstavitve, poleg tega pa izvaja tudi nekatere omejene raziskave. Dejavnosti komiteja so predstavljene v članku. Stalni komite za psihologijo v izobraževanju pri EFPA je Društvo psihologov Slovenije povabilo, da prispeva k znanstveni reviji Psihološka obzorja v okviru posebne teme Psihologija v izobraževanju: izzivi, izbire in spremembe. Posebna tema vključuje članke o psihologiji v izobraževanju iz različnih evropskih držav in je bila izdana ob robu Evropskega kongresa za psihologijo (ECP 2022) ki je potekal v Ljubljani pod naslovom Psihologija kot vozliščna znanost: priložnosti in odgovornosti.
Keywords: education; educational psychology; pedagoška psihologija; psihologi; psychologists; Stalni komite za psihologijo v izobraževanju SC PiE; Standing Committee on Psychology in Education SC PiE; vzgoja in izobraževanje