The ironic musical edge - Blake, Jason (ELOPE (Ljubljana), 2016)
Profesorji nimajo nikoli na voljo dovolj časa, da bi lahko svojim študentom temeljito predstavili vse o snovi, ki jo poučujejo. Če je skušnjava pri književnem predmetu zmanjšati obseg literature na nekaj kanoničnih besedil, je skušnjava pri predmetu o družbi in kulturi zmanjšati obseg ameriške ali kanadske kulture na nekaj dejstev in podatkov, pomembnih datumov iz zgodovine itd. Ta prispevek govori o tem, kako lahko z obravnavo ironične pesmi študentom učinkovito predstavimo pomembne informacije v zvezi z miti in identiteto neke dežele ter hkrati te mite postavimo pod vprašaj. Prispevek se začne s kritičnim ovrednotenjem učnega načrta, se nato osredini na koncept ironije, še posebej tiste v glasbi, in se zaključi z analizo ironične pesmi "Canada's Really Big" v izvedbi skupine The Arrogant Worms.
Keywords: glasba; ironija; music; poučevanje; predmeti o kulturi in družbi; The Arrogant Worms: Canada's Really Big; učne metode