Pravljični december v šolski knjižnici - Svete, Miriam (Šolska knjižnica, 2017)
Branje je ena izmed temeljnih veščin, ki jo razvijamo v osnovni šoli. Pri motiviranju za branje ubiramo različne poti. V prispevku pokažem, kako smo prek branja pravljic in temeljitega pogovora o njih decembra učencem vzbujali zanimanje za branje leposlovja. K branju smo pritegnili starejše učence, ki so usvojili metodo priprave na bralni dogodek in uspešno izpeljali branje mlajšim učencem. Učenci, ki smo jim brali, so po prijetnem doživetju raje obiskovali knjižnico in si večkrat izposodili gradivo.
Keywords: bibliopedagoško delo; branje; osnovne šole; pravljice; šolske knjižnice