Kuhanje in njegovo mesto v vsakdanjem življenju - Starec, Saša (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2008)
Avtorica se v pričujočem članku loteva proučevanja prehranjevanja skozi vsakodnevno prakso kuhanja, s čimer želi prikazati na dinamiko najrazličnejših faktorjev, ki vplivajo na prehranjevalni vzorec gospodinjstva. Skozi prakso kuhanja ter prehranjevalni vzorec se avtorica dotakne tudi gospodinjstva, zlasti v povezavi z odnosi med člani gospodinjstva. Ker raziskovanje prehranjevanja skozi prakse do sedaj v slovenski etnologiji ni bilo posebej izpostavljeno, se članek posveti tudi teoretskim izhodiščem takšnega pristopa.
Keywords: ethnology; etnologija; Slovenci; Slovenes; food; prehrana; kuhanje; družina; family; gospodinjstvo