Kubične krivulje trikotnika - Veber, Tanja (Obzornik za matematiko in fiziko, 2012)
Članek obravnava kubične krivulje trikotnika. To so krivulje tretjega reda, ki potekajo skozi vsa tri oglišča trikotnika, središča včrtane ter pričrtanih krožnic. Nekatere premice v ravnini določajo družino kubičnih krivulj trikotnika, med njimi je najbolj znana Eulerjeva premica, ki določa družino kubičnih krivulj, imenovano Eulerjev snop kubičnih krivulj trikotnika.
Keywords: Eulerjev snop; izogonalna transformacija; kubične krivulje; trikotnik; trilinearne koordinate