Aktualni problemi slovenskega obveznega izvoda - Kodrič-Dačić, Eva (Knjižnica, 1994)
Članek obravnava problematiko zakonodaje o obveznem izvodu predvsem z vidika bibliotekarske stroke. Prikazuje način zbiranja obveznega izvoda v Sloveniji, kot so ga omogočali jugoslovanski zakoni od leta 1945 dalje. Po osamosvojitvi Slovenije se je pokazala potreba po spremembi zakona o obveznem izvodu zaradi zmanjšanega števila prvotnih prejemnikov, ob tem pa tudi možnost, da se v novi zakon vključijo spremembe, ki zadevajo tako nove funkcije nacionalne knjižnice kot tudi gradiva na sodobnih medijih.
Keywords: obvezni izvod; knjižnice; zakonodaja; Slovenia; Slovenija