Sobre la presencia de extranjerismos europeos en el Diccionario de americanismos - Aleza Izquierdo, Milagros (Ars et humanitas, 2017)
Pričujoča študija se na podlagi korpusa izbranih gesel iz slovarja amerikanizmov, Diccionario de americanismos (ASALE, 2010), osredotoča na proučevanje evropskih tujk, ki se aktivno uporabljajo v ameriški španščini. Avtorica analizira izposojajočemu si jeziku neprilagojene besede iz akademskega slovarja, da bi prispevala k boljšemu poznavanju vpliva drugih jezikov na razvoj sodobnega hispanoameriškega besedišča.
Keywords: amerikanizmi; Diccionario de americanismos; evropske tujke; hispanoameriško besedišče; jezikovni stiki; slovarji