Multivariantno raziskovanje kot osnova za postavitev hipoteze o strukturnem modelu samopodobe - Kobal Grum, Darja (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1997)
Besedilo je nadaljevanje članka, ki je bil objavljen v Psiholoških obzorjih (1995;4(3)). Nanaša se na interpretacijo rezultatov faktorske analize, ki so že bili opisani. Osredotoča se le na sedem faktorjev, ki vsebujejo različne dele samopodobe. V sklepnem delu je predstavljen hipotetični model samopodobe,strukturiran, multidimenzioniran, ne pa hierarhično urejen. Njegova glavna področja so: pozitivna, akademska, moralna, socialna, družinska samopodoba in samopodoba, ki se nanaša na ustvarjalnost in reševanje problemov.
Keywords: multivariatna analiza; osebnostna psihologija; samopodoba; samospoštovanje; strukturni model; hipoteze