Vpis družbenika v sodni register tudi po uveljavitvi novele ZGD-1I nima oblikovalnih učinkov za pridobitev poslovnega deleža - Plavšak, Nina (Podjetje in delo, 2016)
Avtorica v prispevku utemelji, da tudi po uveljavitvi novele ZGD-1I vpis prenosa poslovnega deleža v sodni register ni predpostavka za začetek učinkovanja tega prenosa (torej da vpis tega prenosa v sodni register nima oblikovalnih učinkov) in da sprememba prvega odstavka 482. člena ZGD-1 v ničemer ne posega v posebno ureditev v 199. členu ZFPPIPP.
Keywords: gospodarske družbe; gospodarsko pravo; sodni register