Expanded tenses in Old English Orosius - Trobevšek Drobnak, Frančiška (Linguistica (Ljubljana), 1990)
Razširjeni časi (opisne zgradbe, ki so sestavljene iz pomožnega glagola 'biti'in deležnika sedanjika) so se v stari angleščini uporabljali kot skladenjska različica ustreznih nerazširjenih časov (nesestavljenih glagolskih zgradb). Njihova raba je bila poljubna, bili so nosilci enakih slovničnih pomenov kot ustrezni nerazširjeni časi.
Keywords: angleščina; historična slovnica; sintaksa; slovnični časi; stara angleščina