"V imenu slovenskega naroda: krivi!" - Čoh Kladnik, Mateja (Zgodovina za vse, 2000)
Avtorica v razpravi obravnava delovanje sodišča narodne časti v Mariboru poleti leta 1945. Na procesih so obsodili okrog 2000 Slovencev, ki so med drugo svetovno vojno iz različnih vzrokov sodelovali z okupatorjem.
Keywords: 1945; Maribor; sodni procesi