Strojno oblikoslovno označevanje slovenskih besedil - Lönneker, Birte (Slavistična revija, 2005)
Članek obravnava oblikoslovno označevanje in lematizacijo slovenskih besedil. Prvo poglavje razlaga izvedbo teh postopkov. Drugo poglavje predstavi rezultate poskusov strojnega označevanja slovenskih besedil z uporabo milijonskega že označenega učnega korpusa. Za slovenščino prilagojen strojni označevalnik TreeTagger je dosegel točnost okoli 85 % in označil ter lematiziral 100 milijonov besed slovenskega korpusa Nova Beseda.
Keywords: korusna lingvistika; lematizacija; Nova Beseda; označevanje; Slovene; slovenščina; TreeTagger