O potrebe spoznávat' pravdu a obnovovat' poriadok - Mačák, Ivan (Traditiones (Ljubljana), 1999)
Avtor v svojem prispevku opozarja, da pri raziskovanju ljudske umetnosti ne gre le za romantične razlage, temveč tudi za intuitivno potrebo po spoznavanjuresnice in po obnavljanju reda. Poskuša opredeliti pojma komunikacija in kultura
Keywords: ljudska umetnost; kultura; culture; komunikacije