The minimum temperatures in the winter 2006/07 in Slovenian frost hollows and cold basins - Ogrin, Matej (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2007)
Člani Slovenskega meteorološkega foruma, Oddelka za geografijo Univerze v Ljubljani in Gozdarskega inštituta Slovenije smo v letu 2004 pričeli z meritvami v slovenskih mraziščih. Mreža meritev se je v obdobju 2004-2006 razširila, z meritvami pa smo nadaljevali tudi v zimi 2006/2007. Meritve so potekale v več kot 30 mraziščih dinarskega, alpskega in tudi submediteranskega sveta. Kljub mili zimi 2006/2007, so temperature v mrazišču Hribarice padle pod -35°C.
Keywords: klimatogeografija; microclimate; mikroklima; temperatura; zrak; topography; relief; temperaturni obrat; Slovenia; Slovenija