Suša v Prekmurju leta 2000 - Štraus, Saška (Geografski obzornik, 2002)
Članek prikazuje sušo leta 2000 v Prkmurju. Suše so ponavljajoče se naravne nesreče, ki prizadenejo omenjeno območje vsakih nekaj let. Vzroki suše so prikazani s klimatskimi pokazatelji. Zaradi dolgotrajne meteorološke suše je nastopila tudi hidrološka suša, ob obstoječih talnih razmerah pa tudi kmetijska suša. Nakazane so tudi možne rašitve problema, od namakanja do pravilne izbire kultur.
Keywords: naravne nesreče; Pomurje; Prekmurje; suša