Slovensko in srbohrvaško šišmiš 'netopir' - Šivic-Dular, Alenka (Slavistična revija, 1983)
Slovensko in srbohrvaško poimenovanje šišmiš za 'netopir' je povezano z lit. sikšnys/šikšnasparnis in let. siksparnis, vse v istem pomenu. Pomenoslovna preiskava nekaterih slovanskih besed s korenom šiš-/šix- omogoča hierarhizacijo pomenov in rekonstrukcijo baltoslov. onomatopejskega korena *si(k)s- 'rezati; trgati'.
Keywords: etimologija; hrvaščina; netopir; slovenščina; srbščina; srvohrvaščina