Simbolični interakcionizem in definicija situacije - Šadl, Zdenka (Družboslovne razprave, 1992)
Razlage družbenega delovanja so pri W.I. Thomasu, G.H. Meadu in E, Goffmanu odprte za makroreference, Blumerjeva razlaga pa zanika povezave med interakcijskimi situacijami in širšo družbeno strukturo.
Keywords: sociološke teorije; družbena struktura; simbolični interakcionizem