Neznani rokopisi slovenskega slovstva 17. in 18. stoletja - Ogrin, Matija (Slavistična revija, 2011)
Prispevek predstavi tri doslej neraziskane baročne rokopise, napisane v slovenskem jeziku v 18. stoletju. Na podlagi teh in drugih rokopisov se loteva kritičnega premisleka o rokopisni kulturi kot temelju baročnega slovstva ter postavlja vprašanje, ali so rokopisna besedila kot priče slovstvenega ustvarjanja v slovenski literarni zgodovini 17. in 18. stoletja ustrezno upoštevana.
Keywords: 17./18.st.; 17th/18th cent.; manuscripts; rokopisi; Slovene literary manuscripts; Slovene literature; slovenska književnost; Slovenski rokopisi; slovensko slovstvo