Kanonizacija Nakajime Atsushija - Senica, Klemen (Primerjalna književnost, 2016)
Članek kritično obravnava poskus definiranja prvega japonskega postkolonialnega avtorja, ki smo mu na Japonskem priča v zadnjih dveh desetletjih. V konstruiranju postkolonialne literarne (o)pozicije Nakajime Atsushija sodelujejo nekateri najeminentnejši japonski literarni zgodovinarji, na primer Sudo Naoto. Avtor prispevka ta proces problematizira, saj jo enači s tendencami zgodovinskega revizionizma, ki se razraščajo tako v japonskem političnem kot akademskem polju.
Keywords: Nakajima, Atsushi, 1909-1942; japonska književnost; imperializem; postkolonializem; kolektivni spomin; zgodovinski revizionizem; Mikronezija