Media studies and the double dialectic of information - Babe, Robert E. (Javnost (Ljubljana), 2011)
Avtorjeva teza je, da je informacija inherentno dialektična. Refleksija na zgodovinsko delo fizika Carla Friedricha von Weizsäckerja pa odkrije, da je informacija dialektična v dvojnem pomenu. Prvi del članka pojasnjuje in utemeljuje to trditev. Drugi del članka navaja različna redukcionistična (ne-dialektična) stališča do informacije in predstavlja nekatere njihove posledice. Posledica te poenostavitve so zmede in tudi hude napake. Članek zaključuje kratek prikaz komunikacijskih teorij Harolda Innisa in Marshalla McLuhana kot primerov uveljavljanja dvojne dialektike informacije.
Keywords: communication; komuniciranje; informacije; sociologija komunikacij