Višine točk v različnih višinskih sistemih - Koler, Božo (Geodetski vestnik, 1998)
V prispevku so predstavljeni višinski sistemi in pogoji, ki naj bi jih posamezni višinski sistem izpolnjeval. Poleg tega so podane enačbe za izračun višinske razlike v določenem višinskem sistemu na osnovi merjene višinske razlike in gravimetričnih merjenj.
Keywords: geodezija; merjenje; višinska razlika