Konceptualni modeli na področju knjižničnih katalogov - Petek, Marija (Knjižnica, 2000)
Hitrim spremembam na področju založništva se mora prilagajati tudi bibliografska kontrola. Potrebno je ponovno proučiti osnovne principe katalogizacijskih pravil in formata MARC. To lahko storimo s pomočjo metode konceptualnega modeliranja. V prispevku je predstavljenih nekaj konceptualnih modelov; podrobno je opisana nova raziskava, ki jo je izvedla IFLA.
Keywords: katalogizacija; katalogizacijska pravila; bibliografski opis; bibliografska kontrola