Izbrana vprašanja vodenja evidenc na področju dela in socialne varnosti - Tancer Verboten, Mojca (Delavci in delodajalci, 2023)
Prispevek prestavlja vlogo in pomen vodenja evidenc dela in socialne varnosti ter problematiko ravnanja delodajalcev na tem področju. Evidence dela in socialne varnosti dajejo vpogled v izvedbo delovnega procesa in so hkrati pomembne tudi iz vidika kakovostne organizacije dela. Primerjava med delodajalci javnega in zasebnega sektorja pokaže, da so obveznosti delodajalcev v javnem sektorju na področju vodenja evidenc večje. Predstavljene spremembe Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti pa opozarjajo na nove obveznosti za delodajalce.
Keywords: control over record keeping; delovno pravo; javni sektor; kadrovska evidenca; legal changes in keeping work records; personnel records in the public sector; protection of personal data; records in the field of work; Slovenija; varstvo osebnih podatkov