Učinkovitost merjenja uspešnosti slovenskih splošnoizobraževalnih knjižnic - Novljan, Silva (Knjižnica, 1997)
V prispevku želimo prikazati načine merjenja uspešnosti slovenskih splošnoizobraževalnih knjižnic in opozoriti na problematiko merjenja uspešnosti. Teza, ki jo pri tem zagovarjamo, je, da merjenje uspešnosti knjižnic na državni ravni ni zadostna in zmeraj ustrezna osnova za načrtovanje razvoja in dela posamezne knjižnice, ki mora zadovoljevati potrebe in želje prebivalcev na določenem območju.
Keywords: management; Splošnoizobraževalne knjižnice; Uspešnost poslovanja; Standardi; vodenje; upravljanje