Contemporary trends in the territorialisation of regional identities in Bosnia and Herzegovina on the example of Croats in Herzegovina - Botić, Jurica (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2021)
Prispevek analizira nove trende v teritorializaciji regionalnih identitet na primeru Hrvatov v Hercegovini in drugih delih Bosne in Hercegovine. Z analizo medijskih poročil, popularne kulture in terenske raziskave je bil ugotovljen premik v dojemanju hercegovske regionalne identitete. Ta se je razširila severozahodno na območje Kantona 10 s pretežno hrvaškim prebivalstvom, zadržala na območjih zgodovinskih meja Hercegovine in do neke mere zmanjšala v Vzhodni Hercegovini s srbsko etnično večino.
Keywords: Bosna in Hercegovina; Bosnia and Herzegovina; Croats; demogeografija; Hercegovina; Herzegovina; Hrvati; population geography; regional identity; regionalna identiteta