Remarques concernant la probité scientifique - Iordache, Roxana (Linguistica (Ljubljana), 2000)
Avtorica ugotavlja, da se znanstveni dosežki velikokrat predstavljajo kot plod lastnega razmišljanja. Razen tega pa se najdejo kritike, ki ne tehtajo tuje znanstvene misli, ampak razpravljajo o nekem problemu preveč na splošno, celo brez natančnih navedkov objavljenih študij.
Keywords: ethics; etika; jezik; Language; poštenost; science; znanost