Model reduction of a load-sensing hydraulic system via activity index analysis - Hu, Quanyi (Strojniški vestnik, 2017)
Hidravlični sistemi z zaznavanjem obremenitve (sistemi LS) so energijsko varčni prenosniki z delovnim fluidom, ki zagotavljajo pretok na zahtevo s specificiranim dodatkom nad tlakom obremenitve. Sistemi LS so nagnjeni k oscilacijam in lahko včasih postanejo nestabilni zaradi povratne zanke mehanizma za zaznavanje obremenitve. Tudi zagotavljanje celotne zmogljivosti ni preprosto zaradi nasprotujočih si zahtev po energijski učinkovitosti in hitrem dinamičnem odzivu, še posebej v širokem razponu obratovalnih pogojev. Snovanje sistemov LS je zato običajno bistveno zahtevnejše kot snovanje konvencionalnih hidravličnih sistemov.
Keywords: grafi povezav; indeks aktivnosti; modeliranje; redukcija modela; zaznavanje obremenitve