Nekaj nestandardnih metod za računanje determinant - Kramar, Edvard (Obzornik za matematiko in fiziko, 2012)
V članku prikažemo nekaj enostavnih nestandardnih postopkov računanja determinant. Pri tem uporabljamo dvovrstne poddeterminante, izrezovanje stolpca in vrstice ali odštevanje števila od vseh elementov matrike.
Keywords: determinant; determinanta; Hessenberg matrix; Hessenbergova matrika; linear algebra; linearna algebra; matrix theory; poddeterminanta; subdeterminant