Gorivne celice s trdnim elektrolitom - Panjan, Peter (Vakuumist, 1997)
V članku so podane fizikalne in kemijske osnove delovanja visokotemperaturnih oksidnih (keramičnih) gorivnih celic. Opisan je razvoj le-teh in tehnološki postopki za njihovo izdelavo. Poudarek je na materialih, ki s euporabljajo za izdelavo posameznih komponent (zlasti elektrolita ZrO2, kermeta nikelj/ZrO2 kot anode, LaMnO3 kot katode in LaCrO3, ki s euporablja za vmesnik, t.j. za povezave) in na opisu plinskih reakcij na elektrodah.
Keywords: elektrokemija; gorivne celice; izdelava