Spodbujanje ustvarjalnosti in inovativnosti v bolnišnici X - Bogovič, Mateja (Revija za univerzalno odličnost, 2014)
Raziskovalno vprašanje (RV) : Ali v bolnišnici X spodbujajo k ustvarjalnosti in inovativnosti? Ali zadovoljstvo zaposlenih vpliva na inovativnost ? Namen: Pomembno je, da se v bolnišnici X pravočasno zazna ustvarjalnost in inovativnost zaposlenih. Zaposlenim v bolnišnici X , lahko skozi različne pristope pomagajo do ustvarjalnega razmišljanja ( z različnimi strokovnimi dej avniki ). Metoda: Kvalitativna metoda, anketni vpraš alnik, ki bo zajemal 8 vprašanj in obdelava rezultatov z % 2 - testom in frekvenčno porazdelitvijo. Rezultati : Rezultati v razisk avi so pokazali, da zaposlene v bolnišnici X spodbujajo k ustvarjalnos ti in inovativnosti v 60 %, med tem ko zadovoljstvo na delovnem mestu v povezavi z delovno dobo ne vpliva na zadovoljstvo delavcev v organizacij . Organizacija: Rezultati raziskave bodo dali vodilnim v o rganizaciji jasno sliko o mnenju delavcev o ustvarjalnosti in inovativnosti Družba: Mnenje delavcev v določeni organizaciji lahko spodbudi druge organizacije k ustvarjalnosti in inovativnosti. Originalnost: Gre za majhno organizacijo in se rezultati raziskave nanašajo nanjo. Omejitve/ nadaljnje raziskovanje : Zaradi časovne omejitve je raziskava potekala samo v operativni enoti v bolnišnici X.
Keywords: approaches to encouragement; creativity; innovation; inovativnost; pristopi k spodbujanju; satisfaction of employees; ustvarjalnost; zadovoljstvo zaposlenih