Kako je ime metodi? - Hladnik, Miran (Slavistična revija, 2001)
Avtor razmišlja o lastnem metodološkem profilu, to je o literarnovednih postopkih, ki jih je uporabljal od 1980, njihovi utemeljitvi in mestu v slovenski literarni vedi. K literarnemu sistemu pristopa neselektivno ter je naklonjen empiričnim metodam in sodobni tehnologiji.
Keywords: history of literature; literarna kritika; literarna teorija; literarna zgodovina; literary criticism; literary theory; Slovene literature; slovenska književnost