Contribution to the knowledge of Neuropterida (Raphidioptera, Neuroptera) of Serbia collected in the period 2015-2016 - Devetak, Dušan (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2023)
Med terenskim delom v Srbiji v obdobju 2015-2016, predvsem na dveh odpravah, smo nabrali štiri vrste kamelovratnic (Raphidioptera) in 65 vrst pravih mrežekrilcev (Neuroptera). Naslednje vrste so nove za Srbijo: Ornatoraphidia flavilabris (A. Costa, 1855), Phaeostigma pilicollis (Stein, 1863), Nothochrysa fulviceps (Stephens, 1836), Nineta pallida (Schneider, 1846), Apertochrysa ventralis (Curtis, 1834), Chrysoperla mediterranea (Hölzel, 1972), Hemerobius nitidulus Fabricius, 1777, Coniopteryx tineiformis Curtis, 1834 and Mantispilla perla (Pallas, 1772).
Keywords: Balkan Peninsula; Balkanski polotok; faunistics; favnistika; lacewings; mrežekrilci