Challenges of advanced technologies and school of the future - Gerlič, Ivan (Organizacija (Kranj), 2010)
Doba napredne tehnologije zahteva drugačnega posameznika; takšnega, ki bo lahko nemoteno deloval v dobi digitalizacije in bo lahko s pomočjo znanj in prednosti napredne informacijsko komunikacijske tehnologije bolje spoznal in varoval okolje. Ni boljšega časa za učenje in konkretiziranje takih vrednot kot v šoli. Današnji učenci, učenci digitalne dobe, so vse bolj vešči v uporabi sodobnih medijev in mrež, s čimer zahtevajo spreminjanje razmer v šoli kot instituciji in tudi spremenjeno vlogo učiteljev. Bodo nove informacijsko in multimedijsko oz. hipermedijsko podprte učilnice in nove didaktične ideje izboljšale učne rezultate in spodbudile inovativnost in večje veselje do učenja in znanja? To se sprašujemo in na to bomo skušali v našem prispevku odgovoriti.
Keywords: education; izobraževanje; school; šolstvo; metodika pouka; izobraževalna tehnologija